top of page

Kupnjom prirodnog drvca ne unosite samo blagdansku atmosferu u svoj dom nego i izabirete ekološki proizvod.

 

Prava božićna drvca rastu, poput drugih poljoprivrednih kultura, u nasadima obiteljskih gospodarstava, posađena su upravo kako bi jednog dana u vaš dom unijele božićno veselje, imaju važan ekonomski doprinos ruralnim zajednicama Hrvatske.

 

Prirodna Božićna drvca apsorbiraju ugljični dioksid i ostale štetne stakleničke plinove, a oslobađa svježi kisik. Jedan hektar božićnih drvca otpušta dovoljno kisika za 18 ljudi. Brzorastuća mlada šuma otpušta više kisika od starih šuma. Božićna drvca su kultura posebno pogodna za okoliš jer za svako posječeno, posadi se dva do tri nova drvca kako bi se održala proizvodnja. Zbog održavanja i višegodišnjeg ciklusa proizvodnje nasadi su stalni i pružaju miran dom mnogim malim pticama, podzemnim životinjama, fazanima,zečevima i drugim manjim životinjama.

 

Za razliku od umjetnih, prirodna drvca su u domaći proizvod, u potpunosti obnovljiv izvor koji se može bez problema reciklirati. Prikupljena stabla nakon blagdana se pretvaraju u biorazgradivi malč koji obnavlja tla u vrtovima i parkovima.

Umjetna drvca

Životinjski svijet u našim plantažama

bottom of page