top of page

Božićna drvca Kaurić, s vama već 40 Godina

Više od 40 godina bavimo se uzgojom Božćnih drvaca. Drvca uzgajamo u Pokupskom i Velikoj Gorici gdje od ove godine možete i sami odabrati drvce u rasadniku. Najzastupljenije vrste su Nordmanska jela, Srebrena Smreka i Obična smreka. Također svake godine nudimo i drvca u tegli. Prodaju vršimo na našoj lokaciji na adresi Sisačka 34, Velika Gorica.

Izgled, miris i sam osjećaj prirodnog drvca je integralni dio tople, domaćinske atmosfere Božićnog razdoblja. Kupnjom prirodnog drvca ne unosite samo blagdansku atmosferu u svoj dom nego i izabirete ekološki proizvod.

 

Prava božićna drvca rastu, poput drugih poljoprivrednih kultura, u nasadima obiteljskih gospodarstava,a posađena su upravo kako bi jednog dana u vaš dom unijele božićno veselje.

 

Prirodna Božićna drvca apsorbiraju ugljični dioksid i ostale štetne stakleničke plinove, a oslobađaju svježi kisik. Jedan hektar božićnih drvca otpušta dovoljno kisika za 18 ljudi. Brzorastuća mlada šuma otpušta više kisika od starih šuma. Božićna drvca su kultura posebno pogodna za okoliš jer za svako posječeno, posadi se dva do tri nova drvca kako bi se održala proizvodnja. Zbog održavanja i višegodišnjeg ciklusa proizvodnje nasadi su stalni i pružaju miran dom mnogim malim pticama, podzemnim životinjama, fazanima,zečevima i drugim manjim životinjama.

 

Za razliku od umjetnih, prirodna drvca su u domaći proizvod, u potpunosti obnovljiv izvor koji se može bez problema reciklirati. Prikupljena stabla nakon blagdana se pretvaraju u biorazgradivi malč koji obnavlja tla u vrtovima i parkovima.

Božićno drvce - nordijska jela

Nordmanska Jela

Nordmanska jela - u HR često zvana i nordijska jela,najpopularnije je europsko božićno drvce. Više je razloga , prekrasne je boje i forme ,
iglice su mekane i ne bodu , također skoro uopće ne padaju te drvce može ostati svježe i do mjesec dana u zatvorenom prostoru.

srebrena_edited.jpg

Srebrena Smreka

Srebrena smreka - boja varira od zelenosive do plavih primjeraka poput ovog na slici, vrlo je dekorativna , intezivnog mirisa i dobro drži iglice.

smreka.jpg

Obična Smreka

Obična smreka - tradicionalno božićno drvce i najzastupljenije u Hrvatskoj , ima ugodan i intezivan miris . Preporučamo koristiti stalak sa posudom za vodu .

bottom of page